Alt om håndball: regler, grunnleggende, historie, opprinnelse og posisjoner

protection click fraud

Håndball, også kjent som håndball, ble opprettet i Tyskland i 1919 og er en sport hvor to lag møter mål om å score mål ved å kaste ballen med hendene.

Mange land har høytytende herre- og damelag som gjennom året deltar i turneringer og mesterskap.

I Brasil, til tross for at sporten er mindre utbredt enn fotball og volleyball, skiller lag seg alltid ut i nasjonale turneringer og verdens turneringer, og garanterer dermed flere medaljer.

Karl Schelenz
Karl Schelenz, kjent som "håndballens far"

Tyskeren Karl Schelenz (1890-1956) var en atlet og kroppsøvingslærer, ansvarlig for etableringen av håndball i 1919. Etter cirka 100 år gjennomgikk sporten noen endringer, til den etablerte seg slik vi kjenner den i dag.

Til tross for at det er en tysk sport, kommer navnet fra det engelske språket. Betydningen av hånd på språket er "hånd".

instagram story viewer

Opprinnelig opprettet for å være en kvinnesport, ble kampene spilt utendørs, på mindre felt og plener. De første kampene om modaliteten ble avholdt i Berlin, i perioden etter første verdenskrig.

Spredningen rundt hele verden var rask, inkludert herrelag. I 1930 ble håndball en del av de olympiske leker i Berlin. Fram til det øyeblikket ble det spilt slik det ble oppfattet, det vil si med totalt 22 spillere, 11 på hver side.

Fra 1972, med færre spillere, syv per lag og spilt på et større felt, ble sporten introdusert på nytt i De olympiske leker etter en stund.

Fra den tiden til i dag har sporten nådd mange nasjoner. I 1999 ble det internasjonale håndballforbundet, med base i Sveits, opprettet.

For tiden arrangeres verdensmesterskapet i håndball annethvert år. De europeiske lagene fortsetter som de største høydepunktene i verden. Herrelaget i Frankrike er for eksempel seks ganger mester.

Brasil ble kronet verdensmester for kvinner i 2013, men sporten er fortsatt ikke veldig representativ i landet, og har de største lagene i Rio de Janeiro, São Paulo, Paraná og Minas Gerais.

Grunnleggende og struktur for en håndballkamp

Sjekk hvilke spesifikasjoner som er etablert i forhold til lag, ball og til rettsform.

Utsikt over en håndballbane
  • Målet med spillet er å score mål. For dette bruker spillerne kast, dribler, pasninger og fangster.
  • Kampene spilles av to lag, hver med syv spillere. En av dem vil være keeper mens de andre forblir på banen.

Håndballball

Ta en titt på noen gratis kurs
  • Gratis online inkluderende utdanningskurs
  • Gratis online lekebibliotek og læringskurs
  • Gratis online førskole matematikk spillkurs
  • Gratis online pedagogisk kulturverkstedskurs
  • For herrelag har håndballen, som er laget av lær eller lignende syntetisk materiale, en omkrets på 58,4 cm og en vekt på 453,6 gram.
  • For kvinner er omkretsen 56,4 cm, mens vekten er 368,5 gram;

Håndballbane

• Håndballbanen har følgende dimensjoner: 40 meter lang og 20 meter bred. I hver ende er det et mål som måler 2 × 3 meter. Gulvet kan være gummiert eller lakkert tre;
  • Retten blir avgrenset av sidelinjen og sluttlinjen. Det er også linjer på 4, 6, 7 og 9 meter.
  • 4 meter linje: tjener til å begrense keeperen når du tar et 7 meter skudd;
  • 6 meter linje: avgrenser keeperens område;
  • 7 meter linje: etablerer posisjonering for 7 meter kast;
  • 9 meter linje: spesifikk for frispark, det er der den defensive barrieren vil bli dannet.

håndballregler

Som i andre idretter, er håndballspillere underlagt en rekke regler under kampen. Se hva som er hovedregler:

• Spillere kan ikke forbli i keeperområdet;
  • Det er tillatt å blokkere en spiller med sin egen kropp, men bruk av alle typer fysisk aggresjon, som albuer, rykk og skyver og spark, under straffestraf med gule kort eller Rød.

Håndballstillinger

Illustrasjon av spillerposisjoner på en håndballbane

Plasseringen til spillere i et håndballspill er som følger:

• Keeper - Det er han som forsvarer målet med nesten alle kroppsdeler. Han er den eneste spilleren som kan berøre ballen med føttene.
  • dreie - Han er styrken i spillet der han hindrer rivaler mens han forsvarer. Han er rask og jobber for å øke lagkameratens sjanser til å score.
  • Reder - Han er en kreativ spiller som pleide å styre stykket både i forsvar og angrep. Du bør alltid være oppmerksom på spillet og bygge strategier under spillet. Denne stillingen krever mye konsentrasjon og visjon av spillet.
  • Tips - Raske spillere vokter sidene på håndballbanen. De skyter vanligvis fra de tøffeste vinklene og pleide å skape store åpninger som gjør spillet lettere for lagkameratene.
  • Sokker - De er vanligvis de største spillerne på laget. Mens de forsvarer prøver de å blokkere angrep. De er også utøverne som skyter lengst i håndballkampen.

De eksisterer 7 reservasjoner på hvert håndballag, men de kan ikke spille før spilleren på banen er utenfor grensene. Substitusjon er tillatt når som helst, uten grenser.

Hvordan kort fungerer i håndball

Som i fotball kan kandidater straffes ved hjelp av røde og gule kort gitt av dommeren under håndballkamper.

I denne sporten registreres feil når ballen berører føttene eller andre kroppsdeler, når en spiller må snappe ballen fra hendene på en annen, eller når det er fysiske angrep mellom spillere.

En interessant nysgjerrighet er at de eneste spillerne som kan ta ballen med føttene, uten frispark, er keeperne.

I tilfeller av lettere foul, blir de straffet ved voldgift ved hjelp av et gult kort. Imidlertid kan en spiller bare motta tre gule kort under en kamp. I andre påfølgende straffes han med to minutter ut av kampen, i den tredje blir han automatisk eliminert fra spillet.

Når mer alvorlige feil registreres, bruker dommerne det røde kortet. Dermed blir spilleren umiddelbart utvist fra spillet. Som straff må laget ditt bruke to minutter med en spiller mindre på banen. Etter denne tiden kan den byttes ut.