Pivo se u osnovi proizvodi od kvasca, vode, nekih žitarica i hmelja, svi ovi proizvodi su veganski. Zapravo, to su osnovni proizvodi za proizvodnju piva i nisu životinjskog podrijetla, ali neke druge komponente pića mogu ugroziti dijeta vegan.
Neka pića imaju dodatke začina ili drugih proizvoda koji mogu biti životinjskog podrijetla, a upravo ćemo tim pivima posvetiti više pažnje. Tu smo da riješimo sve Vaše nedoumice!
vidi više
Majka obavještava školu da 4-godišnja kći, koja joj priprema ručak, može…
Princeza Charlotte 'nenamjerno' stvara probleme...
Nije svako pivo vegansko
Pivo napravljeno od plodova mora
Oyster Stout piva imaju kamenice u svom sastavu, točnije u procesu fermentacije. Internet stranica VinePair, stručnjak za pića, kaže da ova piva mogu koristiti školjke školjki ili bilo koju drugu morsku hranu u nekom trenutku fermentacije. Općenito, to su najtamnija piva poluslatkog okusa, odlična za nepce.
pivo s medom
Ljudi obično dodaju med kako bi napravili sofisticirano piće, baš kao što neke pivovare dodaju dobru količinu meda kako bi mu dale još jedan okus. Med prave kukci, a to je sigurno ništa
vegan.Pivo proizvedeno s mliječnim šećerom (laktozom)
Šećer u mlijeku poznat je kao laktoza, a mlijeko je životinjskog porijekla. To jest, piva koja koriste mliječni šećer nisu veganska, obično su korisna za dodavanje kremastog i blago slatkog okusa.
Pivo s ribljim mjehurom
Ako nikada niste čuli za njega, znajte da je ovaj proces koristan za bistriju piva s velikom količinom kolagena u ribljem mjehuru. Proces je poznat kao 'isinglass', koristan za hvatanje kvasca i proteina u pivu, čineći piće bistrijim. Piva u bačvama imaju više od ovog procesa.
Sadašnje tehnologije čak dopuštaju pivarima da koriste druge metode umjesto ribljeg mjehura, ali to možda nije dobro jamstvo za vegane.
Zaljubljenik u filmove i serije i sve što uključuje kino. Aktivan znatiželjnik na mrežama, uvijek povezan s informacijama o webu.